Гръцката прокуратура нареди проверка на ръководителя на Института по геодинамика Акис

...
Гръцката прокуратура нареди проверка на ръководителя на Института по геодинамика Акис
Коментари Харесай

Разследват учен за първоаприлска шега за Санторини

Гръцката прокуратура нареди проверка на ръководителя на Института по геодинамика Акис Целентис. Мъжът се пошегува на 1 април, магмата под Санторини трансформира във фуния, която от своя страна ще трансформира Егейско море в лагуна. Това излиза наяве от материал на AFP.

На 1 април Селентис публикува информация, в която предизвестява клиентите за проблемите със Санторини. Той написа, че сякаш учените са разкрили последователното изгубване на магма под вулканичния остров. Магмата, споделя той, се реалокира в различен вулкан, образувайки " голяма фуния " под Санторини.

" Ако това се случи, ще имаме усвояване на водите на Егейско море, което ще се трансформира в лагуна. Разбира се, това има своите преимущества, тъй като в този момент можем да пътуваме до доста острови по шосе! Вероятността за това не е пренебрежимо дребна и надвишава 30% “, увери ученият.

В гръцката прокуратура постът на сеизмолога беше общопризнат като разпространение на фейкове, само че той се пошегува и с това.

„ Понеже не пуша, донесете ми банани в пандиза “, написа мъжът.

Селенис също по този начин подлага на критика управляващите, че проверяват хумора на фона на по-сериозни проблеми - педофилия, обезчестяване и гибел на цивилни вследствие на трусове. Той акцентира, че прокуратурата счита хората за неспособни да схванат първоаприлската смешка.

„ Надявам се, че тази дупка ще се отвори под Санторини, ще поеме всичко, от което има потребност, и ние ще бъдем избавени “, сподели ученият.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР